Logo NVET

(Psychiatrische ) Ziekenhuizen

Lievegoed, kliniek voor psychiatrische- en verslavingszorg.

In de Lievegoed wordt euritmietherapie op alle afdelingen gegeven, in de kliniek, in de dagbehandeling en in de polikliniek, individueel en in groepsverband. Behalve op basis van doorverwijzing voor specifieke problemen als slaapproblemen, angsten, depressies of psychosen, wordt euritmietherapie ook aangeboden ter ondersteuning van veranderingsprocessen, bijvoorbeeld om beter af te sluiten, om meer ruimte te kunnen innemen, om een veilige ruimte te creëren, of om wakkerder in het waarnemen te worden.

 et psychiatriePatiënten geven blijk van spontane herkenning door bijvoorbeeld te vertellen dat ze in het dagelijks leven geholpen zijn met de beweging van de klank B om voor zichzelf een veilige ruimte te creëren, of dat de beweging van de klank E hen helpt om bij zichzelf te blijven.

Psychiatrische patiënten hebben met moeilijke ervaringen te maken waarvoor niet zo eenvoudig woorden te vinden zijn.  Euritmietherapie helpt hen daaraan uiting te gaan geven vanuit die spontane herkenning in de bewegingen van de euritmie.

 

Uitspraken van patiënten

  • " Het is nu twee maanden later en ik heb geen last meer gehad van duizeligheid. De oefeningen doe ik nog dagelijks."

  • "Wat ik zeer charmant vind aan de euritmie is de afwisseling tussen intensief oefenen en dan weer loslaten."

  • "Vast staat, dat hij vooruit gegaan is op het gebied van taal: spelling, schrijven, technisch en begrijpend lezen en rekenen: cijferen, breuken en inzicht."

  • "Ook al heb ik maar een paar minuten geoefend, ik ben dan minder gespannen, rust meer in mezelf en adem rustiger..."

Vind een therapeut in uw regio

03Zoekt u een Euritmietherapeut bij u in de buurt?
Raadpleeg het NVET-Ledenregister.